İçeriğe geç

TEKNOLOJİ YARIŞMALARI

Teknoloji yarışmaları, TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin en önemli ayağını oluşturuyor. Havacılıktan otomotive, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen teknoloji yarışmaları ile, Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusuna ilgilerini artırmak ve bu alanda çalışan gençlerin desteklenmesi hedefleniyor.

Bu hedef doğrultusunda somut çalışmaların ortaya çıkarılması amacıyla, teknoloji yarışmaları kapsamında her bir takımın yarışacakları kategorinin şartnamesinde belirtilen görevi yerine getirmek üzere istenen teknolojik donanımı (İHA, roket, insansız su altı aracı, vb.) tasarlayıp üretmesi beklenmektedir.

Teknoloji yarışmalarına başvurular Aralık 2017 itibarıyla açıldı. Yarışma kategorilerinde belirtilen görevlerin gerektirdiği teknik bilgi ve becerilere sahip olan takımlar, yarışmalarda yer almaya hak kazanacak. Başvuru kabul edilen ve duyurulacak listede yer alan ekiplere, TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Danışma Kurulu tarafından hazırlık süresi boyunca söz konusu kategoride istenen görevi tamamlamak için ihtiyaç duyacakları malzeme ve teknik danışmanlık desteği sağlanacak.

Destekleri almaya hak kazanan ekiplerin, Temmuz 2018 tarihinde ara değerlendirme raporu sunmaları ve ara dönemde kendilerine belirtilecek olan eksikleri festival tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

SON BAŞVURU TARİHİ 1 NİSAN

http://teknofestistanbul.org/tr/teknoloji-yarismalari/insanlik-yararina-teknoloji-yarismasi

Tarih:Genel

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + 1 =