İçeriğe geç

Bilgi Sistemleri ve Güvenliği Final Notları Hakkında Değerlendirme

Arkadaşlar Merhaba;

Bilgi güvenliği final notlarınız hakkında gelen onlarca soru ve maile genel bir cevap vermek durumunda bıraktığınız için TEŞEKKÜRLER!!! Tespitlerim genel olarak şöyle;

1- Genel sınavınız vize sınavına nazaran daha zordu. Bunun böyle olacağını da zaten söylemiştim. Hal böyleyken bu zorluğun tam olarak farkına dahi varılamamış. Bu biiirrrrr.

2- Genel sınav notlarınızı dikkatli bir biçimde değerlendirdik. Hata olmadığını, 1. maddeyi idrak ederek tekrar okuma taleplerine gerek olmadığını anlamanızı beklerdim. Hele ki bu notu almam imkansız diyenlere şaşırmamak elde değil.

3-Sınavda 55 alan da oldu. Eksiye düşen de oldu. Bu anlamda bakılacak olursa Final için 40 ı aşanlarda ödevler ve anlatımlar 60-80 arasında değişen oranlarda etki etmiş oldu. Bütünleme için de ödevlerin etkisi benzer şekilde olacaktır.

4-Notu 40 olmayan arkadaşlarımızın final notlarına hiçbir şekilde müdahale etmedim!!

5-Ödevlerin tesliminde ve notların duyurulmasında halinizi net olarak gördük. Hezeyan dolu, ısrarlı, garip, kusura bakılmasın ama “anlamsız” söz ve maillerinize muhatap olmak durumunda değiliz! Unutulmamalı ki ödev teslimindeki son ana bırakışınız, şu şu çalışmadı diye grupları dağıtan, özveriden uzak tutumlarınız şuana yansıdığı gibi geleceğinize de yansıyacaktır. Garip mailleri ve garip tavır ve soruları bırakınız!

6-Bütünleme sınavı da finale benzer şekilde yapılacaktır. Biraz daha kolay olması mümkündür 😉

7-Diğer harika projeler ürettiğiniz derslerinizden geçmiş olmanızı umuyorum diyecekken bazı notlara bakınca bir acı gülme alıyor!!! Asla dalga değil, sanırım tahmin edersiniz. Sadece durum tespiti olarak algılayınız lütfen. Proje yaptığınız derslerdeki projeler mi işe yaramadı acaba. Yoksa başka bir sıkıntı mı var. Yoksa gene ekip mi olamadınız! Yoksa trol taktiği mi çalışmadı! Neyse burası sadece durum tespiti, mevzumuz değil!!!

8- Şimdi lütfen sessiz bir şekilde “sadece” çalışınız. Hakkınızın asla yenmeyeceğini unutmayınız. Her emeğinizin de fazlasıyla karşılığını bütünlemede alacaksınız. Bütünlemede başarılar.

Tarih:Genel

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + 2 =